Den oberoende forskaren Simon Shack, som bland annat ligger bakom dokumentärfilmen September Clues 9/11 (2008), researchsajten septemberclues.org, researchforumet cluesforum.info, samt att ha funnit sex av sju förolyckade astronauter från Challengerkatastrofen 1986 i livet (!), kommer till Sverige och Stockholm för att tala om den forskning som har uppslukat honom under de senaste 10 åren – The TYCHOS – Tychosmodellen av vårt solsystem. Denna solsystemsmodell som Simon har tagit fram motbevisar den rådande läran.

Under tusentals år ända fram till 1600-talet var i stort sett alla som intresserade sig för astronomi överens om att det var Solen som kretsade kring Jorden och inte tvärt om. Vad få idag känner till är att i många decennier efter den Kopernikanska revolutionen fortsatte många av dåtidens astronomer att hålla Tycho Brahes solsystemsmodell som den mest troliga då den stämde bäst överens med de observationer man kunde genomföra av himlakropparnas rörelser. Med tiden
har den Kopernikanska solsystemsmodellen blivit vedertagen sanning inom vetenskapen trots att man erkänner officiellt att det fortfarande finns många fenomen som den inte kan förklara. Många idag sätter sin tilltro till experter och vetenskapsmän för att forma sin syn på världen och det finns för mycket prestige investerat i vetenskapliga kretsar för att ens kunna tänka tanken att det skulle kunna vara någonting fel med själva grundbulten i de vetenskapliga teorierna.

Simon Shack har vid sin sida Patrik Holmqvist, som besökte Stockholm i juni i år och då höll ett ögonöppnande föredrag om Tychosmodellen som går att se här: https://odysee.com/@foreningencuibono:8/20230611PatrikHolmqvistomTychosmodellen:9

Patrik har under resans gång arbetat tätt tillsammans med Simon och utvecklat en datormodell – The Tychosium – som ett verktyg åt honom för att testa koncept och att bestämma parametrarna i systemet.

Denna gång kommer vi bland annat få höra om vad retrograd rörelse är, varför Mars retrograda rörelse är oförenlig med den heliocentriska modellen, och hur det gick när Halleys komet skulle läggas till Tychosmodellen.

Detta är ett tillfälle som du inte bör missa. Föredraget kan ses fristående från det första. Ta med dig en vän som är intresserad av astronomi! ”Be there or be a heliocentrist.”


När:
Söndag den 3 september kl 13:00 – 16:00
Plats: Stockholms innerstad, adress meddelas till anmälda senast 2 september
Inträde: 250 kr • (150 kr för de som inte kan betala fullt pris) • Inklusive fika
Anmälan till: tapstudio62@gmail.com senast torsdag 31 augusti
Anmälningsavgift: 100 kr • Resterande belopp vid ankomst, gärna kontant
Swish: 073-092 57 17 • Bankgiro: 562-8193 (Betinamo)

Alla intäkter kommer att gå till Simon och hans fortsatta forskning.

Här kan ni se en utmärkt videointervju med Simon och Patrik: https://youtu.be/CskJD1zaZV4
Simons bok i ny utgåva (ännu ej publicerad): https://book.tychos.space/
Tychosium 3D-simulator: https://ts.tychos.space/