-ett föredrag av Jesper Johansson

Ännu en gång rasar ett krig i Europa. Ett krig som mest troligt bidragit till att Sverige övergett sin neutralitets- och alliansfrihetspolitik och sökt medlemskap i NATO efter över tvåhundra år av alliansfrihet.

Hur kunde två brödranationer med så lika kultur och gemensam historia som Ukraina och Ryssland hamna i ett regelrätt krig med varandra?

Var Rysslands attack mot Ukraina i februari 2022 ett oprovocerat anfall eller har kriget indirekt inletts för flera år sedan?

Vilka krafter är i rörelse och vad står på spel för västvärlden?

Uppvisar media en opartisk bild av vad som har hänt eller döljer den svenska median betydande händelser för att forma opinionen i en viss riktning?

Finns det krafter som i en tid rentav har önskat att krig skall bryta ut?

Dessa är några av de frågeställningar som Jesper kommer att beröra under sitt föredrag. Jesper Johansson är heltidsarbetande reporter för Swebbtv och kommer under sitt föredrag ge en kompletterande bild till det narrativ som vår skattefinansierade public service har gett av Ukrainakonflikten.

När: Söndagen den 12:e februari 2023 kl 12:30-16:00
Var: Vi samlas vid Oves Gatukök Göteborgsvägen 36, Sävedalen(Göteborg) kl 12.30 för att gemensamt promenera till föreläsningslokalen, kom i tid!
Inträde: 100 kr i kontanter (Ingen föranmälan behövs)
Arrangör: Föreningen Cui Bono