– ett föredrag av Zoran

I Sverige betalar vi bland de högsta skatterna i världen och som hårt arbetande skattebetalare kanske man förväntar sig att få något tillbaka när man själv blivit utsliten av det höga tempot som ständigt skruvas upp till en allt högre takt. Den industriella revolutionen skulle göra så att maskinerna kunde ta över mer slitsamma och monotona arbetsuppgifter av oss människor så att vi kunde spendera mer tid med nära och kära i stället men så har det inte riktigt blivit. När de som betalat in skatt i hela sina liv slutligen behöver inkassera sin återbäring vilken de utlovats genom det samhällskontrakt politikerna pratar om gapar idag Sveriges lador allt oftare tomma. Detta samtidigt som politikerna anser att Sverige  har råd att ge skattefinansierade privilegier till människor som inte har betalat en enda krona i skatt i Sverige.  Under detta föredrag kommer Zoran att berätta om hur det är att ha med Försäkringskassan att göra idag och ge exempel på hårresande fall där Försäkringskassan gjort bedömningen att den utförsäkrade medborgaren kan jobba trots att de bevisligen är sjuka. Är du också drabbad? Kom och dela med dig av din historia under dialog/frågestunden efter föredraget.

Söndagen den 1:a mars 2020 kl 12:30-17:00 (inklusive lunchpaus och frågestund).

Mat kan beställas på plats och den serveras under pausen.

Vi samlas kl 12.30 vid Oves Gatukök, Göteborgsvägen 36, Sävedalen/Göteborg och går gemensamt till föreläsningslokalen, kom i tid!

Inträde: 50 kr

Arrangör: Föreningen Cui Bono