oslo

Hans K. Gaarder, oberoende forskare och redaktör för den kritiska och oberoende web-platsen Nyhetsspeilet.no, har genomfört en omfattande undersökning av bevisen från de två terroristattackerna.

Den 22 juli 2011 drabbades Norge av två allvarliga terroristattacker. Regeringsbyggnader sprängdes och på ön Utøya sköts fler än 50 ungdomar till döds. En enda person har gripits och dömts för brotten. Experter säger att en person inte kan göra så mycket skada utan att ha haft assistans.

utøya

Gaarder kommer att presentera en brottsplatsundersökning med bevis från båda händelserna. Med användning av bilder, videor, vittnesmål och analyser visas en annan bild av händelseförloppet än vad som förmedlas av media. Både explosionen vid regeringsbyggnaden, frågor relaterade till Utøya och de oförklarligt många svagheterna i den statliga beredskapen kommer att diskuteras. Denna översyn kommer att belysa den stora frågan som både myndigheter och media har misslyckats med att fokusera på:

Hur gick terrordåden till egentligen och vem eller vilka pekar bevisen mot?

Datum & tid: Lördagen den 30 november, kl 14:30–17:00 (insläpp från kl 14)
Plats: TR-huset, Storgatan 3, Göteborg (hållplats Hagakyrkan, spårvagn 1, 3, 6, 9, 11)
Entré: 80 kr

Föredraget sker på norska.